Sierlijsten

Sierlijsten en ornamenten zijn dé finishing touch van ieder gebouw, of dat nu een woning, bedrijf of monumentaal pand is. Naast de sierlijsten is er keuze voor  het ontwerpen en uitvoering van bijvoorbeeld ornamenten, rozetten en zuilen. Schildersbedrijf Cees Bakker heeft een zeer uitgebreid assortiment gipslijsten. Bovendien kunt u bij ons terecht voor  herstel van uw oude plafonds, wanden en decoratiestukken in oude glorie.

Waarom zou ik sierlijsten plaatsen?

Er zijn heel veel mensen die sierlijsten erg mooi vinden bij een bepaalde inrichting. Het kan uw huiskamer een authentieke sfeer geven. Sierlijsten lijken dan ook vaak op plafondversieringen. Zo zijn vooral sierlijsten die op oude plafondversieringen uit het oude Rome of Griekenland erg populair. Aan deze sierlijsten konden mensen vroeger zien dat de eigenaar van het huis erg rijk en veel macht had. Het maken van deze sierlijsten was toentertijd een stuk moeilijker. De prijs voor die sierlijsten was toen ook aanzienlijk een stuk duurder. 

Tegenwoordig

Tegenwoordig worden de sierlijsten alleen nog maar van gips gemaakt. Eerst zal het plafond voor bewerkt moeten worden en dan kunnen de losse stukken van de sierlijsten geplaatst worden, hierna zal de juiste afwerking resulteren in een schitterend resultaat. Naast dat sierlijsten erg mooi zijn, kunnen ze ook een praktisch nut hebben. Sierlijsten kunnen gebruikt worden om plafonddelen te splitsen of naden in het plafond te verbergen.

Sierlijsten zijn niet alleen meer in de stijl van het oude Rome of Griekenland beschikbaar. De sierlijsten zijn nu verkrijgbaar met een hedendaagse uiterlijk. Zo kunt u nu in moderne huizen kiezen uit sierlijsten met ronde of vierkante vormen en kunnen de sierlijsten praktisch overal worden geplaatst. De keuze hierin, is natuurlijk helemaal aan u. 

Ornamenten & Rosetten

Sierlijsten rosetten en ornamenten hebben de eigenschap uw woonkamer optisch te vergroten en sfeer in uw huiskamer te brengen of u nu in een statig herenhuis woont of in een nieuwbouwwoning. Sierlijsten, kooflijsten en rozetten geven een strakke kamer rust en uitstraling. Andere benamingen voor sierlijsten zijn kooflijsten (tussen wand- plafond) en perklijsten (op plafond of wand). De meeste sierlijstelementen worden tegenwoordig machinaal gemaakt en zijn in allerlei stijlen beschikbaar.
Sierlijsten worden aangebracht op plafonds en wanden en er is volop keuze in verschillende stijlen. Strak en modern, maar ook veel krullen en rondingen. Rozetten op het plafond, pilasters op de wanden en zelfs zuilen kunnen geplaatst worden. Dankzij die enorme keus is er voor iedere smaak wel een oplossing en dat geeft net een stukje meer warmte en sfeer in uw woonhuis.