Glaszetten

Glas speelt een belangrijke rol in uw huis. Het is bepalend voor de sfeer van uw woning, zowel binnen als buiten. Bovendien zorgt het voor het binnenhouden van de warmte. Het is daarom belangrijk om goed na te denken over het doel van glas. Beglazing kan decoratief zijn, maar juist ook functioneel. Denk hierbij aan dubbele beglazing enof brandwerend glas. Wij helpen u graag bij het leveren en het plaatsen van glas. Hieronder vindt u meer informatie over Isolatieglas en speciaal glas.

Speciaal glas

Glas wordt tegenwoordig steeds vaker gebruikt voor de inrichting van ruimtes. Werkelijk alles is mogelijk. De douche wordt voorzien van een glazen douchewand. De schuifluikjes van een balie zijn van glas, net als bijvoorbeeld vitrines. Ook bij balustrades wordt tegenwoordig steeds vaker glas gebruikt. Uiteraard zijn hieraan allerlei veiligheidseisen verbonden. De fabriek berekent of uw wensen mogelijk zijn en of ze voldoen aan de veiligheidsnormen. Wij leveren uitsluitend A kwaliteit materiaal van Pilkington gehard glas. Wanneer u besluit om bijvoorbeeld een glazen deur bij ons te bestellen, dan wordt deze geleverd inclusief toebehoren. Wij zorgen voor een complete levering.

Isolatieglas

Glas heeft van zichzelf nauwelijks isolerende eigenschappen. Enkelglas houdt hierdoor nauwelijks warme binnen. Het maakt weinig tot geen verschil of de ruit dik of dun is. Door geleiding (warmte dat tegen het glas komt wordt direct naar buiten geleid), convectie (vermenging van warme en koude lucht door de geleiding) en straling (afgeven van warmte door het glas) kan de warmte namelijk naar buiten. Met het plaatsen van meerdere glasbladen achter elkaar, wordt dit probleem opgelost. Dit is isolatieglas. Hierbij zijn er verschillende soorten.

Warmte- en geluidsisolerend glas

De oudste soort is Isolatieglas Standaard. Bij de keuze voor Pilkington isolatieglas, kan een gemiddeld huishouden 30 m3 per m2 glas per jaar besparen op het jaarlijkse gasverbruik. Isolatieglas HR + zorgt voor een grote besparing. Hierbij is in de spouw, gevuld met lucht, tussen de twee ruiten een flinterdunne metaallaag aangebracht. Dit is de warmtereflecterende coating. Door deze laag wordt een groot gedeelte van de warmte teruggekaatst naar de verblijfsruimte. Tegenwoordig wordt Isolatieglas HR ++ het meeste gebruikt. Deze soort isoleert het beste, doordat de droge lucht in de spouw is vervangen door edelgas. Met Pilkington Insulight met Optitherm S3 HR++ dubbelglas kan het gasverbruik, ten opzichte van enkelglas, verminderen tot 60m3 per m2 glas per jaar.

Naast het vasthouden van warmte, zijn er ook glassoorten die zorgen voor het dempen van het geluid. Dit is bedoeld voor woningen die aan een drukke weg staan of last hebben van voorbij razende treinen of overkomende vliegtuigen. Het glas bestaat hierbij uit twee lagen van verschillende diktes. Daartussen zit speciale isolerende folie of gas. Hierdoor wordt geluid optimaal tegengehouden. Bovendien heeft het een isolerende werking. Glassoorten als Pilkington Optiphon reduceren de ongewenste geluiden tot een acceptabel niveau.

Geluidsisolatie

In bepaalde situaties kan het prettig of zelfs noodzakelijk zijn om hinderlijke geluiden buiten te houden (denk aan weg-, spoor- en luchtverkeerslawaai, maar ook luidruchtige buren). Met het oog daarop zijn speciale glassoorten ontwikkeld, zoals Pilkington Optiphon, waarmee ongewenste geluiden tot een acceptabel of zelfs onhoorbaar niveau kunnen worden gereduceerd.

Isolatieglas HR+

Bij HR+ dubbelglas is op één van de twee ruiten aan de binnenkant van de spouw een flinterdunne metaallaag aangebracht. De zogenaamde warmte-reflecterende coating. Deze laag zorgt ervoor dat een groot deel van de warmte naar de verblijfsruimte wordt teruggekaatst waardoor u meer energie kunt besparen ten op zichte van traditioneel dubbelglas.

Isolatieglas HR++

Door de droge lucht tussen het dubbelglas te vervangen door een edelgas, dat beter isoleert dan lucht, is het mogelijk om nog meer te besparen op uw energie kosten. We spreken dan over HR++ beglazing. Met Pilkington Insulight met Optitherm S3 HR++ dubbelglas kan deze besparing zelfs oplopen tot het 60 m3 per m2 glas per jaar (ten opzichte van enkel glas).